Jag är väldigt förtjust i min hjärna.

Ja, faktiskt i alla hjärnor. Det är ett fantastiskt organ, denna vindlande stora klump så fylld med programmering. Hjärnan är plastisk. Vad betyder det?, tänker några av er kanske. Jo, att hjärnan är plastisk betyder att den hela tiden formar sig och bygger om efter hur den används. Den anpassar sig varje dag, hela livet, för att anpassa våra kunskaper och tankar eller erfarenheter. Det är väldigt fantastiskt tycker jag för det betyder att VI ALLA har alla möjligheter att forma hjärnan precis som vi vill ha den. Jag önskar att alla kunde förstå vilken makalös dator vi bär omkring på och hur lätt det är för oss att programmera om datorn så det passar oss bättre. Allt ifrån att lära oss bli bättre på något, tänka i nya banor eller träna nya färdigheter till att må bättre både fysiskt och psykiskt.

Under hela vårt liv är vår hjärna plastisk och ändrar sin struktur utifrån vad vi ger den, vilken miljö vi lever i och de uppgifter vi ställs inför. Att vara plastisk innebär för hjärnan att den omorganiserar sig så att vi hela tiden lär oss nya saker och kan förbättra vår hjärnas funktioner. Hela livet. Den slutar aldrig att vara plastisk och föränderlig. Det innebär också en möjlighet att till viss del reparera skador och förhindra sjukdom.

Om vi är fysiskt och mentalt aktiva stimulerar vi vår hjärnas plasticitet.

Om vi tillräckligt mycket visualiserar och tänker oss att vi kan göra saker så blir till slut hjärnan så övertygad om att vi kan göra det att vi faktiskt klarar det. Jag vet. Jag har själv testat det om och om igen på gymet till exempel. Jag kunde inte lyfta särskilt tungt. Jag var stark och så men orkade inte så mycket vikter. Särskilt i benen var jag svag. Men genom att dagligen om och om igen fokusera på hur jag lyckades lyfta tyngre och tyngre, och på gymet fokuserade tankarna på hur jag verkligen lyfte, visualiserade strax innan varje lyft, så lyckades jag lyfta och pressa väldigt många mer kilo än jag hade klarat annars. Allt är möjligt. Det är bara våra egna begränsningar i vad vi tror är möjligt eller ej som utgör hinder. Samt att vi är ihärdiga. För det räcker inte med en gång. Kanske heller inte med tio gånger, eller hundra, men om vi enträget talar om för hjärnan på olika sätt hur det ska fungera så fattar den till slut och förändrar det vi vill.

MEN om vi inte orkar göra det tusentals gånger – då är det så underbart att vi kan programmera hjärnan tycker jag.

Jag älskar visualisering och hypnos.

Och jag älskar programmering av hjärnan. Det är så mycket lättare att förändra det vi vill förändra genom att få hjälp att programmera hjärnan. Och då i de tankarna är jag så glad att jag faktiskt i hjärnans värld är en slags datahacker eller dataingenjör som går in bland alla program och buggar och teknik och ställer till rätta och ändrar om där människor behöver. Och för min egen del – ja det är bara mina begränsningar i gamla hjulspår med vanor som hindrar mig. Då är jag extra förtjust i självhypnos och suggestion genom visualisering.

Och just nu är jag lite extra exalterad i dagarna, för vet ni vad?

Snart är hemsidan helt klar!

Den grymma och helt underbara webdesignern Stefan Andersson har hjälpt mig göra en hemsida som verkligen är jag och det känns så bra nu när den snart ska visas för alla er.

Åh vad mycket underbara förändringar vi kommer att göra tillsammans.

Hjärnan. Det bästa jag vet. Både min och andras. Och jag vill väldigt gärna ge mig ut på hjärnmission nu där jag både stärker och hjälper alla hjärnor som behöver i världen.