BWRT – BrainWork Recursive Therapy

En del av vår hjärna kallas för Reptilhjärnan. Det är den äldsta delen av hjärnan och härstammar från våra förfäder väldigt långt bakåt i tiden.
På den tiden var den livsnödvändig. Den såg till att vi snabbt kunde fly om det var fara bland annat. Numera i vår tid då vi inte längre bor i grottor och måste vara på vår vakt dygnet runt, ställer den till rätt mycket problem för oss.
OM du en gång har blivit skrämd av något så reagerar reptilhjärnan innan du själv hinner förstå det.
Till exempel om du ser en spindel eller en orm då du till och med kan svimma för att hjärnan har bestämt att det är det bästa sättet att skydda dig på. Tänk dig att någon kastar en boll mot dig. Innan du ens hinner sätta dig och fundera om du ska fånga den eller inte, så har du fångat den, det har din reptilhjärna sett till. Dina reaktioner är snabbare än din tanke här.

Mellan reaktion och insikt

Terence Watts är den som har upptäckt hur hjärnan arbetar genom mångåriga vetenskapliga studier och han är också den som tagit fram BWRT. -Brain Work Recursive Therapy.
Det han kom fram till var, efter Benjamin Libet’s  experiment, att det tar några sekunder mellan att hjärnan skapar reaktion och får oss att göra något, som att t ex fånga en boll eller skrika när vi ser en spindel, innan vi själva inser att vi har gjort det.
Den Glipan som blir mellan reaktion och insikt är den plats där BWRT arbetar. Under terapin är det där som förändringen sker och det som inte ska finnas där tas bort och det som ska finnas där stoppas dit.

BWRT är en avslappnad och bekväm metod där ingen hypnos behövs, men där klienten och terapeuten samarbetar och där terapeuten guidar klienten till det den har behov och önskning om.
Beroende på vad som behöver tas omhand tar terapin olika lång tid, men räkna med en timme när ni bokar en tid. Många gånger räcker det med en session, men det beror mycket på vad för slags område som ska arbetas med.
BWRT är en helt enastående terapiform som de senaste åren har visat sig ha nästan hundra procent säkerhet (mellan 94 och 97 %) och är en av de nyaste och mest intressanta terapier på länge.

BBRS


Förkortningen står för: British Brainworking Recursive Therapy

Den primära neurovetenskapliga terapin som används av medlemmar är BWRT . Alla medlemmar har fått grundlig träning i den här processen. Utöver detta har de alla genomgått formell träning i andra tradtionella former av terapi innan de studerar BWRT..

Medlemmar av societeten kan referera till sig själva som Professionella Registrerade Hjärnarbetare, och är även certifierade.

Gold Standard


Gold Standard är en metod som med sin träning och sitt program ser till att professionella terapeuter får möjlighet att arbeta med sig själva för att på det viset bli de bästa terapeuter som är möjligt.

Vanliga frågor om BWRT

Finns det några obehagliga sidoeffekter?

!

Det finns inga kvarvarande sidoeffekter. En del människor känner sig ibland lite frånkopplande några sekunder – inte länge – medan hjärnan tar bort problemet i slutet av sessionen.

Hur många sessioner brukar en klient behöva som regel?

!

En av de fina sakerna med BWRT är hastigheten. För varje presenterad svårighet, är BWRT generellt snabbare än andra terapiformer.

Är det bestående?

!

Återfallstakten med BRWT är makalöst låg – faktum är att många som arbetar med BWRT hävdar att att succenivån är högre än 95%.

Fungerar det alltid?

!

Olyckligtvis finns det inte någon terapi i världen som kan klara det men BWRT kommer väldigt nära.  

Kan det användas till performativa förbättringar och resultat?

!

Självklart. Oavsett om det är för träning, tävling, affärer, relationer, sex, examinationer eller vad som helst där någon behöver göra sitt bästa, kan BWRT verkligen vara användbart och effektivt. 

Är BWRT erkänt av någon officiell akademi?

!

Ja, av The British BrainWorking research Society (https://www.bbrs.org.uk

Kan BWRT användas för till exempel alkoholism, spelberoende och anorexia?

!

Ja det kan det. Men alla dessa är komplexa ämnen och det är omöjligt att defintivt säga om det kommer att fungera varje gång.
Med det sagt, så är de lyckade sessionerna väldigt många och återfallen väldigt få. 

Använder sig BWRT av trance eller något liknande?

!

Nej – det är en vetenskaplig process som fungerar på ett helt annat sätt änHypnos eller liknande.
Det används varken tapping, strykningar, ögonrörelser eller fixering, ljus, speciella ljud eller något annat snarlikt.

Så vad är då basen i BWRT?

!

Vi använder oss av naturliga psykologiska processer för att reparera och återbygga nervbanor som leder till oönskade beteenden.
I huvudsak stoppar vi de existerande symptomtrigger som finns, i sina spår – genom att använda hjärnans naturliga respons till vad som helst  traumatiskt eller obegripligt – och använda klientens egen tankeprocess för att omdirigera synapser till ett önskat resultat.