Visualisering – Ett tydligt mål

Blunda och tänk dig att dina ögonlock är en filmduk. Se framför dig på den duken, hur du vaknade i morse och hur du gav dig ut på en löptur. Se framför dig marken du sprang på, omgivningarna, känn andningen och märk varje rörelse i din kropp…. Att föreställa sig det en har gjort är lätt eftersom det är gjort.
Det är samma sak med att tänka framåt. Eller att föreställa sig att klara något en aldrig har gjort.

Hjärnan är plastisk. Den verklighet vi ger den blir den verklighet den känner till. Om du blundar och fokuserar på att vara på en plats och göra något eller klara något tillräckligt många gånger så kommer det planteras i ditt minne och dina känslor och din hjärna till slut och bli en upplevelse du kommer kunna återkomma till. Till och med känna det som att du verkligen har gjort det. Och när du sedan gör det du har visualiserat så kommer det vara bekant och väldigt mycket lättare för dig.

I vår stressade vardag glömmer vi lätt att ta hand om vårt inre.

Vi är bra på att tänka på vad vi äter eller att röra på oss, men att motionera tankarna och hjärnan är lite längre bort i vår tankesfär.

Att arbeta med visualisering är ett fantastiskt sätt att bemöta livets svårigheter på ett otroligt effektivt sätt, detsamma gäller det vi vill uppnå med oss själva. Vi har alltsammans inom oss, hjärnan är den plats där vi kan skapa förändringarna genom som sedan förändrar vår fysik, vårt sätt att tänka, vårt sätt att vara, till det positiva, om vi vill.

Tänk dig att du varje morgon när du vaknar säger till dig själv att det ska bli en fantastisk dag och att du känner dig stark och full med energi samtidigt som du sträcker på dig sådär härligt i sängen.
Och om du blundar och för ett kort ögonblick ser hur du tar dig upp ur sängen och börjar dagen med sådant du tycker om och att det känns underbart och verkligen föreställer det framför dig i ditt inre, då fylls du med en positiv kraft.
Efter några morgnar så är det en rutin. När det är en rutin så blir det en vana. Snart känner du att varje dag känns fantastisk.
Du har visualiserat fram en bra morgonkänsla. Men ibland är det svårt att göra det själv och då är det bra att få hjälp.

Mental visualisering av en aktivitet kan uppnå samma effekt i hjärnan som att faktiskt utföra den. Det beror på att mentalt utövande aktiverar samma hjärnstrukturer som i fysiskt utövande. Det enda som begränsar dig är dina egna sinnen.

Vanliga frågor

Vad händer på en ledd visualisering?

!

När du har berättat vad du vill uppnå så guidar jag dig igenom en visualisering för att uppleva ditt mål. Jag ser till att ta dig igenom det du behöver och ger dig de bilderna du behöver för att nå dit du vill så småningom.
Du kommer även få en ljudfil skickad till dig med en visualisering som du ska lyssna på 1-2 gånger per dag. Helst morgon och kväll.

Varför är det bra med visualisering?

!

Visualisering är en teknik som används av framgångsrika personer i alla områden av livet.
Om du vill uppnå något, verkligen vill uppnå något, då ska du använda din fantasi och visualisera.

Det kanske låter som helt magiska saker, men det är det inte, det är fullständigt vetenskapligt. Till exempel använder många idrottare och målinriktade människor detta dagligen för att lyckas med det de vill.
Det de behöver är att kunna fokusera och koncentrera sig.

Måste jag göra något speciellt när jag visualiserar?

!

I början är det lättast att sitta eller ligga och blunda på en plats som känns lugn och trygg. Antingen att lyssna på en ljudfil som guidar dig eller att du själv kan styra dina tankar dit du behöver.
När du väl har övat in ett sätt att göra visualiseringar på, är det fullt möjligt att göra det varhelst du än är, i vilken situation som helst.

Förändras allt på en gång efter en visualisering?

!

Att visualisera är att fokusera på att bryta rutiner och skapa nya genom att ge nya bilder och mönster till hjärnan.
Detta kan ta tid. Men var säker på att det kommer att hända.

Om du är enträgen och verkligen ligger i med att göra det varje dag, så kommer det förändras.
Men ge det tid, ibland mycket tid.

Är förändringarna bestående?

!

Självklart.
Har du förändrat något genom en visualisering så har du gjort det.
Bara genom att förändra ditt sinnestillstånd kommer göra att världen blir annorlunda för dig.
Allt är föränderligt och genom att arbeta med vår hjärna och plasticiteten kan vi komma väldigt långt i arbetet med oss själva.

Vad händer om jag glömmer att lyssna på ljudfilen en dag?

!

Då lyssnar du nästa.
Det finns inget tvång. Men ju mer rutin du kan skapa med detta desto bättre och lättare kommer förändringen kunna ske.

Lita på att ditt inre hjälper dig.  

Kan man motsätta sig instruktioner i hypnos?

!

Självklart!
Om du vid något tillfälle upplever, att en hypnotisör ger instruktioner som går i motsats med det du vill eller strider mot dina moraliska principer så kommer du automatiskt komma ur hypnosen.
Du ger aldrig avkall på din fria vilja, och kommer aldrig säga eller göra något du senare kommer ångra.

Hur mycket kommer jag ihåg efter sessionen?

!

Det är olika hur mycket man kommer ihåg efter en hypnos-session. Men det spelar ingen roll. För det undermedvetna, där resultaten skapas kommer höra och minnas allt för resten av ditt liv.

Vad kan jag uppnå med hypnos?

!

Utöver viktförlust, rökning, fobier, och olika ångestformer, kan hypnos också hjälpa till med smärtkontroll, muskeluppbyggning och coaching i idrott, coaching i yrken eller olika skickligheter.
Men det stoppar inte där. Din kreativitet, din självkänsla och din livsglädje kan stimuleras med hypnos. Kroppen kan återhämta sig snabbare efter sjukdom och operationer, och sinnet kan instrueras i att vara optimalt fokuserat och koncentrerat i en examensituation t ex vid tentamen eller skrivningar etc. Möjligheterna är oändliga och hypnos är ett vidunderligt redskap – och det fungerar!

Är det möjligt att starta med rökning igen, efter en lyckad hypnos-session?

!

Självklart. Om du tvingar dig själv till att röka, även om du har fått ett bra resultat. Det finns människor, som börjar röka igen, INTE för att de har lust till att röka (det har de sällan) men för att de vill se om hypnosen fungerar. Om du provar kan du börja igen, precis som du gjorde när du provade första gången. Det är utanför hypnotisörens ”makt”.